کاهش قیمت بیت کوین (bitcoin price) در هفته های گذشته، بسیاری از سازمان‌های سرمایه‌گذار در زمینه  استخراج را حیرت‌زده کرد. این سازمان‌ها بودجه زیادی را برای خرید تجهیزات و سخت افزار‌های استخراج صرف کرده بودند و منتظر هاوینگ (halving) امسال بیت کوین بودند.

 

بنا بر گزارش کوین دسک (coindesk)، شرکت‌های زیادی در چند ماه گذشته مشغول سرمایه‌گذاری و ارتقای تجهیزات استخراج بیت کوین خود بوده‌اند و به سودآوری این صنعت در دراز مدت امید داشته‌اند. هاوینگ بعدی بیت کوین قرار است در ماه می رخ دهد و بعد از این رویداد، پاداش استخراج نصف خواهد شد و دیگر تجهیزات قدیمی برای این شرکت‌ها پاسخگو نخواهند بود؛ به همین خاطر است که این شرکت‌ها اقدام به سرمایه‌گذاری و خرید تجهیزات جدید کرده‌اند.

کاهش قیمت بیت کوین به زیر 5000 دلار، موجی از وحشت را در میان افراد درگیر در صنعت استخراج ایجاد کرد و اکنون شک و تردید زیادی در مورد سودآوری فارم‌های (farm) استخراج مطرح است. گزارش‌ها حاکی از آن هستند که با توجه به افت قیمت بیت کوین و شرایط پیش آمده، حتی مدرن‌ترین تجهیزات استخراج نیز سودآوری مطلوبی ندارند.

اگر بعد از فرآیند هاوینگ، قیمت بیت کوین بالا نرود، سرمایه‌گذاران مجبورند مدت زمان بیشتری برای بازگشت سرمایه خود صبر کنند. بسیاری از شرکت‌های فعال در زمینه استخراج، دیگر خرید تجهیزات را متوقف کرده‌اند و منتظر هستند که ببینند قیمت بیت کوین به کجا خواهد رسید.

حال باید دید که قدرت محاسباتی شبکه بیت کوین چگونه به کاهش قیمت آن واکنش نشان خواهد داد. اگر قدرت محاسباتی و سختی استخراج بیت کوین به صورت قابل ملاحظه‌ای کاهش پیدا کند، متصدیان قادر به استخراج کوین‌های بیشتری خواهند بود. بعد از این کاهش قیمت بیت کوین، نرخ هش (hash rate) شبکه به نسبت قبل کاهش یافته است. انتظار می‌رود که قدرت محاسبات در چند ماه آینده با کاهش 20 تا 30 درصدی مواجه شود.

خرید بیش از حد و انتظار افزایش قیمت بیت کوین

خرید بیش از حد سخت افزار و تجهیزات توسط فارم های جهانی استخراج باعث رشد برجسته قدرت محاسباتی کل شبکه بیت کوین در نیم سال گذشته شد. از سپتامبر 2019 به بعد بود که قدرت هش در شبکه بیت کوین به میزان 30 درصد افزایش پیدا کرد. متصدیان فارم‌های استخراج از ماه‌ها قبل برای رویداد هاوینگ آماده شده‌اند و متحمل صرف هزینه زیادی شده‌اند و البته کاهش قیمت بیت کوین تمام محاسبات آنها را به هم زد.

مدیر محصول شرکت 3logic ابراز داشت که مشتریان آنها در روسیه و آسیای مرکزی از ماه اکتبر شروع به خرید انت ماینر (Antminer) نوع S17 کرده بودند و آماده بودند که آنها را با تجهیزات قدیمی جایگزین کنند. 3logic یکی از شرکت‌هایی است که به بازفروش دستگاه‌های ایسیک (ASIC) بیت کوین می‌پردازد.

فروش این شرکت بعد از کاهش اخیر قیمت بیت کوین نصف شده است و به 2500 واحد از تجهیزات جدید در ماه رسیده است. این در حالی است که پیش‌بینی می‌شد که این فروش بسیار بیشتر باشد و بسیاری از تجهیزات قدیمی جایگزین شوند. گزارش‌ها حاکی از آن هستند که دیگر شرکت‌های فروشنده تجهیزات استخراج نیز با کاهش قابل ملاحظه فروش روبرو شده‌اند.

در چین هم وضعیت به همین صورت است و فارم‌ها مقدار زیادی تجهیزات و سخت افزار جدید خریده‌اند. بعضی از این فارم‌ها، خرید سخت افزار و تجهیزات را خیلی وقت است که شروع کرده‌اند و گزارش‌هایی در مورد خرید تجهیزات از اوایل سال 2019 توسط بعضی از این سازمان‌ها موجود است.

تثبیت استخراج 

 

پیش از افت اخیر قیمت بیت کوین، سرمایه زیادی از سال 2019 وارد فضای استخراج شده است. این امر باعث افزایش بی‌سابقه قدرت هش بیت کوین در ژانویه 2020 شد. این تسریع رشد توسط سازندگان اصلی سخت افزار و تجهیزات استخراج مانند بیت مین (Bitmain) محقق شد.

این فناوری‌های جدید بسیار گران‌تر از قبل هستند و این به معنی بیرون راندن ماینر‌های (miner) خرد می‌تواند باشد. این امر باعث افزایش تمرکز در فضای استخراج می‌شود و بیت کوین و دیگر ارز های دیجیتال را از رسالت اولیه خویش که تمرکززدایی است، دور می‌کند.

حتی در بازار صعودی سال 2017 نیز به ندرت می‌شنیدیم که یک مشتری اقدام به خرید بیش از 15 میلیون دلار تجهیزات استخراج کرده باشد، اما این امر در سال 2019 تبدیل به امری عادی شد. با چنین خریدی در سال 2017 می‌توانستیم به یکی از بزرگترین ماینر‌های شبکه تبدیل شویم، اما اینک وضعیت تغییر کرده است و با این مبلغ تنها می‌توانیم به یک ماینر عادی در این فضا تبدیل شویم.

ریسک بدهی

در گذشته، فارم‌ها بیت کوین‌های خود را برای پوشش هزینه‌های خود می‌فروختند، اما در چند سال اخیر بازاری برای آنها فراهم شده است و این فارم‌ها می‌توانند به نگهداری بیت کوین‌های خود بپردازند. فارم‌ها از دارایی‌های استخراج شده به عنوان وثیقه برای دریافت وام‌هایی استفاده می‌کنند که هزینه‌های آنها را پوشش می‌دهد. این فارم‌ها می‌توانند بعد‌ها که قیمت بیت کوین بالا رفت، اقدام به فروش دارایی‌های خود کنند و این سودآوری آنها را در دراز مدت افزایش خواهد داد.

این اقدام فارم‌ها در صورتی که قیمت بیت کوین بسیار کاهش پیدا کند، می‌تواند به ضرر آنها تمام شد و باعث نقد شدن دارایی‌های استخراج شده آنها شود. نرخ وثیقه برای دریافت وام از بسیاری از وام‌دهندگان اصلی در حدود 60 تا 70 درصد است که این باعث ایجاد ریسک برای دریافت‌کنندگان وام می‌شود. در صورت کاهش قیمت بیت کوین، وام‌گیرندگان باید دارایی‌های بیشتری را در گرو بگذارند و اگر این کار را نکنند، دارایی‌های آنها نقد خواهد شد.

 

عدم تمایل به فروش

این استراتژی (strategy) نقد شدن دارایی‌های استخراج شده از منطقه‌ای به منطقه دیگر متفاوت است. در ایالات متحده، مردم برای مدیریت جریان نقدینگی خود اقدام به فروش این دارایی‌ها می‌کنند اما در چین وضعیت به گونه‌ای دیگر است و ماینر‌ها سعی می‌کنند تا آنجا که می‌توانند دارایی‌های استخراج شده خود را نگه دارند.

در روسیه نیز ماینر‌های باتجربه سعی می‌کنند که دارایی‌های استخراج شده خود را نگه دارند و آنها را سریع نفروشند. البته افرادی اقدام به نگهداری کوین‌ها می‌کنند که به ایستم (ecosystem) ارز دیجیتال ایمان دارند و آینده درخشانی را برای آن متصور هستند.

در همین حال، سرمایه‌گذارانی در ایالات متحده در حال ورود به این فضا هستند که دارای پیشینه و سابقه در موسسات مالی و سازمان‌های نفت و گاز هستند و دوست دارند که ریسک را پایین بیاورند و خود را درگیر نوسانات بیت کوین و قدرت هش آن نکنند. بازار اختیارات و قرارداد‌های آتی بیت کوین هم هنوز به حدی رشد نکرده است که بتواند جواب نیاز‌های این گروه از سرمایه‌گذاران را بدهد.

 

البته هنوز افراد و سازمان‌های کوچکی موجود هستند که نسبت به سازمان‌ها و فارم‌های بزرگ به الکتریسیته ارزان‌تری دسترسی دارند. افرادی که دسترسی به الکتریسیته ارزان دارند، هنوز هم می‌توانند از دستگاه‌های قدیمی برای استخراج استفاده کنند. افراد در جا‌هایی مانند سیبری و قزاقستان ممکن است بتوانند با استفاده از دستگاه‌های قدیمی استخراج سودآوری داشته باشند.

این ایسیک‌های قدیمی برای فارم‌های بزرگ هزینه دارند و فضا را اشغال می‌کنند، بنابراین این سازمان‌ها رغبت زیادی برای فروش آنها دارند. این دستگاه‌های قدیمی یک‌شبه ناپدید نخواهند شد، اما به مرور زمان جای خود را به دستگاه‌های جدیدی مانند S17 و S19 می‌دهند.

بهای بیت‌کوین با سقوط به زیر سطح 6 هزار دلار، به پایین‌ترین قیمت خود در بیشتر از یک سال اخیر رسید.

کاهش شدید ارزش بیت کوین که مدت‌ها پیش و از اوایل سال میلادی جاری آغاز شد، منجر به شکل‌گیری موج فروش در بیت‌کوین و دیگر ارزهای رمزپایه شده است.

نعیم اصلان، تحلیلگر کارگزاری آنلاین تینک‌مارکتز (ThinkMarkets) در واکنش به این رویداد به خبرگزاری رویترز گفته است:
آنچه در بازار رمزارزها می‌بینیم این است که روند کاهشی چند روز اخیر همچنان به قوت خود پابرجاست و قیمت‌ها کماکان سیر نزولی دارد.

افت بهای Bitcoin به‌عنوان کشنده‌ی بازار ارزهای رمزپایه، دیگر رمزارزها را هم بی‌نصیب نگذاشته و باعث شده اتریوم، دومین ارز رمزپایه [از نظر ارزش بازار] به پایین‌ترین قیمت خود طی دو ماه اخیر برسد.

بنابر آمار و ارقام وب‌سایت کوین‌مارکت‌کپ، موج فروش کم‌سابقه‌ای که دیروز شاهدش بودیم باعث شده مجموع ارزش بازار ارزهای رمزپایه برای اولین بار از اواسط سپتامبر سال میلادی جاری به زیر 200 میلیارد دلار سقوط کند.

چارلی هیتر، بنیان‌گذار وب‌سایت کریپتوکامپیر (Cryptocompare) در گفتگو با رویترز گفته است:
آنچه در بازار ارزهای رمزپایه می‌بینیم، شکست سطوح حمایتی قیمت‌ها است.
گاهی اوقات اتفاقات ناگهانی در بازار رخ می‌دهد؛ اما مدتی به طول می‌انجامد تا بفهمیم علل اصلی ماجرا چه بوده است.
در بیشتر موارد هم سرنخ‌ها به یک اقدام نظارتی محدودکننده یا یک معامله‌ی کلان در یکی از صرافی‌ها ختم می‌‌شوند.

 

سختی شبکه به چه معنی است ؟

معرفی شرکت کنان سازنده قطعات و دستگاه های ماینر

افت قیمت بیت کوین و تاثیر بر ماینینگ

بیت ,کوین ,استخراج ,تجهیزات ,قیمت ,کاهش ,بیت کوین ,قیمت بیت ,است که ,استخراج شده ,خود را ,بازار ارزهای رمزپایه ,تجهیزات قدیمی جایگزین

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

اسکرج دوردور Troll Farsi ذهن بی قرار ضامن دادگاه ودادسرا برترین رمان های عاشقانه تشخیص لوازم آرایش فیک اوج طراحی و سئو مطالب خدماتی ، حقوقی بهترین های آرایشی